Functional Polymers in Food Science (Registro nro. 2327)

Detalles MARC
000 -CABECERA
campo de control de longitud fija 03066nam a22002537a 4500
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN
campo de control 20240911113437.0
008 - DATOS DE LONGITUD FIJA--INFORMACIÓN GENERAL
campo de control de longitud fija 240911b2015 |||||||| |||| 00| 0 eng d
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL ESTÁNDAR DEL LIBRO (ISBN)
Número Internacional Estándar del Libro 9781118594896
020 ## - NÚMERO INTERNACIONAL ESTÁNDAR DEL LIBRO (ISBN)
Número Internacional Estándar del Libro 9781118595183
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN
Centro catalogador/agencia de origen B-IKIAM
041 ## - CÓDIGO DE LENGUA
Código de lengua del texto/banda sonora o título independiente ENG
082 ## - NÚMERO DE LA CLASIFICACIÓN DECIMAL DEWEY
Número de clasificación 664.09
Número de documento/Ítem C578
100 ## - ENTRADA PRINCIPAL--NOMBRE DE PERSONA
9 (RLIN) 2758
Nombre de persona Giuseppe Cirillo
245 ## - MENCIÓN DE TÍTULO
Título Functional Polymers in Food Science
Resto del título From Technology to Biology. (Volumen 1)
Mención de responsabilidad, etc. Giuseppe Cirillo; Umile Gianfranco Spizzirri; Francesca Iemma
250 ## - MENCIÓN DE EDICIÓN
Mención de edición 1° Edición
260 ## - PUBLICACIÓN, DISTRIBUCIÓN, ETC.
Lugar de publicación, distribución, etc. Canada
Nombre del editor, distribuidor, etc. Wiley-Blackwell
Fecha de publicación, distribución, etc. 2015
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA
Extensión 456 páginas
Otras características físicas Tablas, figuras, imágenes
Dimensiones 24 cm
505 ## - NOTA DE CONTENIDO CON FORMATO
Nota de contenido con formato Contents -- Preface -- 1.Polimers and food packaging: A short Overview -- 2.Polymers for food shelf-life extension -- 3. Transfer Phenomena in food/packaging system -- 4.Production, Chemistry and properties of biopolymers in food sciene -- 5.Modification Strategies of Proteins for food packaging applications -- 6.Films based on starches -- 7.Polysaccharides as valuable materials in food packaging -- 8.Food packaging for high pressure processing -- 9.Inorganic-organic Hybrid polymers for food packaging -- 10.Antimicrobial active polymers in food packaging -- 11.Recycling of food packaging materials -- 12. Food aplications of active and intelligent packaging: Legal issues and safety concerns -- Index.
520 ## - NOTA DE RESUMEN.
Sumario, etc. Polymers are an important part in everyday life; products made from polymers range from sophisticated articles, such as biomaterials, to aerospace materials. One of the reasons for the great popularity exhibited by polymers is their ease of processing. Polymer properties can be tailored to meet specific needs by varying the "atomic composition" of the repeat structure, by varying molecular weight and by the incorporation (via covalent and non-covalent interactions) of an enormous range of compounds to impart specific activities.<br/><br/>In food science, the use of polymeric materials is widely explored, from both an engineering and a nutraceutical point of view. Regarding the engineering application, researchers have discovered the most suitable materials for intelligent packaging which preserves the food quality and prolongs the shelf-life of the products. Furthermore, in agriculture, specific functionalized polymers are used to increase the efficiency of treatments and reduce the environmental pollution. In the nutraceutical field, because consumers are increasingly conscious of the relationship between diet and health, the consumption of high quality foods has been growing continuously. Different compounds (e.g. high quality proteins, lipids and polysaccharides) are well known to contribute to the enhancement of human health by different mechanisms, reducing the risk of cardiovascular disease, coronary disease, and hypertension.<br/><br/>This first volume, of this two volume book, concerns the application of polymers in food packaging.
650 #0 - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL DE MATERIA--TÉRMINO DE MATERIA
Término de materia o nombre geográfico como elemento de entrada SCIENCE
700 ## - ENTRADA SECUNDARIA - AUTOR PERSONAL
9 (RLIN) 2759
Nombre de persona Umile Gianfranco Spizzirri
700 ## - ENTRADA SECUNDARIA - AUTOR PERSONAL
9 (RLIN) 2760
Nombre de persona Francesca Iemma
942 ## - ELEMENTOS DE PUNTO DE ACCESO ADICIONAL (KOHA)
Fuente del sistema de clasificación o colocación Dewey Decimal Classification
Código de la institución [OBSOLETO] B-IKIAM
Fecha de catalogación 16-08-2024
Tipo de ítem Koha Libros
Catalogador K.R
Existencias
Fuente del sistema de clasificación o colocación Localización permanente Ubicación/localización actual Fecha de adquisición Fuente de adquisición Número de inventario Signatura topográfica completa Código de barras Número de copia Tipo de ítem Koha
Dewey Decimal Classification Biblioteca Universidad Regional Amazónica Ikiam Biblioteca Universidad Regional Amazónica Ikiam 16.08.2024 Compra 005167 664.09 C578 005167 Ej: 1/2 Volume 1 Libros
Dewey Decimal Classification Biblioteca Universidad Regional Amazónica Ikiam Biblioteca Universidad Regional Amazónica Ikiam 16.08.2024 Compra 005168 664.09 C578 005168 Ej: 2/2 Volume 1 Libros
Dewey Decimal Classification Biblioteca Universidad Regional Amazónica Ikiam Biblioteca Universidad Regional Amazónica Ikiam 16.08.2024 Compra 005431 664.09 C578 005431 Ej: 1/2 Volume 2 Libros
Dewey Decimal Classification Biblioteca Universidad Regional Amazónica Ikiam Biblioteca Universidad Regional Amazónica Ikiam 16.08.2024 Compra 005432 664.09 C578 005432 Ej: 2/2 Volume 2 Libros